کتابها و آدمها
همانطور که دست اندرکاران رویداد فرهنگی کرمان، کتاب ها و آدم ها وعده داده بودند، روایت متفاوت و جدیدی در اجرای برنامه داشتند تا برخلاف این گونه آیین ها از سخنرانی ها و برنامه های خشک و بی روح فاصله معناداری بگیرد.
استقبال کم نظیر کرمانی ها
آنچه بسیار مایه امید بود، حضور کم نظیر مردم در بزرگترین سالن آمفی تئاتر تالار فرهنگ و هنر کرمان بود؛ به طوری که صندلی های ۶۰۰ نفره آن تکمیل و عده زیادی مجبور شدند ایستاده یا نشسته روی زمین برنامه را دنبال کنند که نشان دهنده علاقه کرمانی های کتاب دوست است.
صحنه اجرای برنامه به ۲ قسمت متفاوت تقسیم شده بود که در سمت راست ۲ نوازنده قرار داشتند و در میان روایت ها با کمانچه و سازهای کوبه ای قطعاتی را برای بینندگان اجرا میکردند؛ در سمت چپ صحنه نیز میز رادیو کتاب قرار داشت که وحید یوسف زاده مجری با سابقه و قرهنگی صدا و سیما با افراد گفت و گو میکرد.
این مراسم حتی در آغاز برنامه و تلاوت قرآن نیز متفاوت اجرا شد و برنامه ریزان آیاتی از کتاب وحی انتخاب کرده بودند که مرتبط با کتاب مقدس آسمانی مسلمانان نازل شده بود و سرود جمهوری اسلامی نیز با متنی بر روی صفحه نمایش که لغاتی از سرود را به کتاب های مرجع لغات ارجاع می داد پخش شد.
مجتبی احمدی دبیر رویداد کرمان، کتاب ها، آدم ها که شاعر نیز هست در ابتدای برنامه متنی درباره کرمان و شخصیت های فرهنگیاش قرائت کرد که تشویق شدید شرکت کنندگان را در پی داشت.
روایتی از کتابدار کوچکترین کتابخانه ابران
نخستین راوی رویداد کرمان، کتاب ها، آدم ها، فرزاد میرشکاری بود که کتابخانه فاطمه ها در روستای دهکهان جیرفت را به عنوان کوچک ترین کتابخانه ایران اداره می کند.
میرشکاری با ذکر خاطراتی از علاقه خود به کتاب گفت: تیر سال ۸۹ کتابخانه فاطمه ها را با حضور سه دختر نوجوان در مغازه پدرم راه اندازی کردم که با استقبالی که از این موضوع شد، این کتابخانه الان بیش از ۷۰۰ عضو دارد.
وی کتابخانه فاطمه ها را الگویی برای سایر نقاط کشور دانست و تاکید کرد: الان ۸۰ درصد اعضای کتابخانه دختران و زنان هستند و شاید خیلی ها باور نداشتند که بشود بدون مجوز و در روستای دورافتاده با امکانات کم کتابخانه راه اندازی کنیم.
مهدیه داروئیان کتابدار کتابخانه سیار در رفسنجان نیز در روایت خود از شروع به کار این کتابخانه در مناطق شهری و روستایی به عنوان تجربه شیرین یاد کرد.
این بانوی کتابدار در ادامه خاطره ای از علاقه یک زوج کهنسال برای کتاب خواندن در روستا برای حضار بیان کرد.
بدون نظر! اولین نفر باشید